Kejijikkan KFC n MCD

kfc and mcd memang menjadi kegilaan rakyat malaysia 
dari dahulu hinggalah kini..ha makan jgn tak makan

ada duit boleh makan pizza ker steak ker

skang org melayu kaya2 belaka per..
huhuhu jgn marah ye ^__^


tujuan cek post cerita ni, cek just nak kasi info je
xda maksud pun nak jatuhkan nama perniagaan sesiapa..
yang betul harus di tegakkan, klu salah tolong di perbetuikan..


PENULIS BLOG INI
telah menjumpai dedak ayam..dlm ayam kfc huhuhu



jom tonton beberapa video, pekerja KFC
yang menjijikkan




Betul atau tidak bukti yang didedahkan oleh blogger ni wallahu'alam.
Anda tengok dan nilaikan sendiri.

sekarang kita story pasal MCD lak..


hahaha x lalu aih cek..

Kita semua tahu syarikat mana yang bekalkan ayam pada KFC dan ada log Halal sekali.Tapi adakah kita tahu siapa pembekal ayam McD,siapa sembelih ayamnya,dimana kilangnya kat M'sia ni.Siapakah pembekal daging burger McD?

Kalau kita tak tahu,sebaiknyalah kita jangan makan produk McD.Tapi bagi saya KFC atau McD,pepsi atau Coke,semua produk ni kita mesti boikot sebagai bantahan kita terhadap kekejaman yahudi.

Kita takkan mati kalau tak makan produk ni.



Daging Mc Donald Tidak Halal – JAKIM **Penting!!!

untuk baca lebih lanjut jom singgah di blog ini::

kata2 akhir dariku::
memang saya tak nafikan keterlibatan melayu muslim dalam perniagaan francais dalam malysia ni... ia secara tidak langsungnya meningkatkan ekonomi melayu muslim dan memberi peluang pekerjaan kepada anak bangsa kita....
dari segi modal dan pengurusan memang kita kita yang buat tetapi jenama KFC dan MC DONALD hak mereka.... untuk membolehkan kita menjual ayam goreng berjenama KFC kita terpaksa mengeluarkan sejumlah wang untuk tujuan itu....
Maka di sinilah kita lihat bagaimana kita telah memberi syer kepada mereka yang akhirnya duit itu digunakan bagi membiayai perperangan terancang terhadap seluruh umat islam di dunia.

Di sinilah jihad kita sebagai umat islam.... pergi perang kat iraq ke?...
Jihad kita dalam bentuk perniagaan, para usahawan melayu muslim perlulah mewujudkan satu makanan alternatif, dengan resepi tersendiri yang hampir sama dengan resepi mereka...
Dan kita sebagai muslim hendaklah menyokong apa yang telah dilakukan oleh usahawan kita.... bukannya memboikot mereka!! Di sini peluang pekerjaan pada anak bangsa kita tidak akan terjejas dan ekonomi kita juga terus meningkat....
tinggal lagi kesanggupan kita nak melaksanakan dan menyokong usaha ini....

1 comment:

Shafiq said...

Dasyat ye, Baik Masak Sendiri Dijamin Bersih..Tu Yg Jadi Pelik2 Mkn fast food nie..

Sponser :

sem0ga Allah merahmati anda...TQ

.

.