Thursday, July 7, 2011

RFC( radix fried chicken) boleh ganti KFC ?? apapun kita kena sokong produk malaysia..


JANGAN PANDANG RENDAH
USAHAWAN MALAYSIA
Selain daripada KFC kini muncul pula RFC yang memberikan pilihan yang sangat menarik pada massa. Restoran yang dimiliki oleh HPA merupakan tonggak kebangkitan produk halal yang disokong oleh 400,000 orang ahli-ahlinya. Sesuatu yang menarik ialah sumber bekalan ayamnya di ambil daripada HPA farm yang telah bertungkus lumus menghasilkan ayam halal dipasaran.
Bermula daripada penyediaan makanan ayam yang halal, bebas dari penggunaan antibiotik, bebas dari penggunaan beta agonist (enzim penggemuk dari babi) dan sembelihan yang terjaga hukum hakamnya sampailah kita menyediakan makanan yang siap dimakan.
RFC menggunakan radix cola sendiri menggantikan coca-cola dan rempahan yang digunakan untuk menghasilkan ayam RFC juga diproses dengan resepi tersendiri. Chili sos, tomato sos dan Thai Sos juga dihasilkan di kilang HPA yang terletak di Jejawi Sematang Perlis.
DI KEDAH RFC memang popular, 
insyallah nanti adalah di tempat u all
janji u all kena sokong produk malaysia..

BLOG2 RFC / HPA






6 comments:

amir aizat said...

setuju! lagipon rfc ni sedap jugak lah, pernah makan sekali.hehe

Orang Kampung said...

lama x balik kedah.. hihi..
biasa dgr, tak pernah mkn.. support brgn tmptn!!!

Syazwina said...

a'ah, tak semestinya barangan buatan tempatan tak laku kan.
saya pernah makan sekali, dia punya kualiti pun boleh tahan bagusnya.

syieda_joy said...

syieda tag kamo :)

http://syiedadudu.blogspot.com/2011/07/saya-nak-t-shirt-domo-kun.html

deqjamucuxx said...

rfc ? cam bes

ZouL said...

ade RFC ke?tak perna dgr pun..hehe..harap-harap menunye best2 la ye..
Entry baru ZouL: Instanet - Mobile Prepaid Broadband Baru !!

.


.

.