Chef Riz Memalsukan pengalaman kerja



Sapa tak kenal dengan juri-juri di program realiti masakkan 
"Master Chef Malaysia" 
Ke semua juri-jurinya hebat2 belaka.. 


tapi hari ini  Mahligai  nak cerita pasal 
Mohd Nadzri Redzuawan atau Chef Riz.. 
Siapakah si Chef Riz Ni??? nak tahu tak, siapa dia???
y0u all semua kenal tak dengan
Datuk Redzuawan Ismail (Datuk Chef Wan)
Sapa tak kenal chef Wan memang kuno lah dia kehkehkeh.. 
Chef riz ni, merupakan anak sulong kepada chef wan
sejak kebelakangan ini ada ura2 mengatakan bahawa chef riz
telah memalsukan resume pengalaman kerjanya


Kontroversi ini terbongkar apabila pihak pengurusan restoran Itali terkemuka di New York, menafikan bahawa Chef Riz pernah bekerja dengan mereka. Maklum balas itu diberikan setelah portal The Malaysian Insider menghubungi mereka berhubung profil kelayakannya yang disiarkan dalam laman web Astro Ria yang mendakwa beliau pernah bekerja sebagai 'Chef de Cruisine' dan 'Sous Chef' di dua restoran terkenal di Amerika Syarikat itu iaitu 'Babbo' dan 'Le Bernardin".

Apa pulak kata Chef Wan???

Datuk Chef Wan melahirkan rasa terkilan dengan tindakan anak sulungnya itu dan berharap agar kejadian seumpama itu tidak akan berulang lagi pada masa akan datang.

"Memang saya terkejut kerana saya langsung tidak tahu menahu tentang perkara ini. Tapi apa yang boleh saya nasihatkan kepada Nadzry supaya meminta maaf secara terbuka dan terus maju ke depan.

"Saya menganggap perkara ini amat memalukan. Bukan saja kepada saya sebagai seorang bapa, tetapi juga kepada dunia chef dan juga industri masakan negara.

"Tapi saya sedar, kegiatan memalsukan pengalaman kerja di dalam resume oleh kebanyakan chef bukanlah perkara baru kerana sudah banyak berlaku. Sudah beberapa kali juga saya jumpa, semata-mata mahu nampak hebat," katanya. baca selanjutnya disini..



huh rasa terliur bila tengok makanan yang di sajikan macam ni.. nyumm2..



P/S:: Apa2 pun Sy suka tengok chef riz di rancangan Master chef.. 



2 comments:

TwIstiEs*meSti Mau* said...

ni nak glamour k..nak duit ni????
hmmm.....berat2....agak2laa...mongok punya olang!!!

acheeqa farhana said...

buat malu je chef riz ni..haha

Sponser :

sem0ga Allah merahmati anda...TQ

.

.