Wednesday, May 30, 2012

Telok Bayu, Sungai Petani Kedah

Lokasi: Chalet Terapung Telok Bayu, Sungai Petani Kedah
Jam: 7 pm  Date: 26 Mei 2007






Friday, May 25, 2012

Hanya Untuk Lelaki..


WAHAI LELAKI...

Ambil lah KUNCI ini dan

─▄▀▀█▀▀▄
▐▌ BUKA ▐█▄▄█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▐█▄───▄██▀▀█▀▀▀▀▀█▀█▀▀
─▀██▄██▀────────█▀█▀█ 

Pintu Hati Wanita Pilihan Kamu..

Kemudian,
●●●► Beranikan Diri Pergi Ke rumah Ibubapa Dia,

_____████████████
____███████████████
__██████████████████
█████████████████████
_█_________▄▄▄▄_ ▄▄▄▄_█_
_█__█████_▐▓▓▌_▐▓▓▌_█_ «-- Jumpa Ibubapa dia kat dalam rumah tu
_█__█████_▐▓▓▌_▐▓▓▌_█_ dan minta izinlah untuk jadikan anak
_█__█████_▐▓▓▌_▐▓▓▌_█_ mereka sebagai permaisuri di hatimu..
_█__█████_▀▀▀▀_ ▀▀▀▀ █ __✿ ✿
_█__█████_____________ █___(\\|/)
_____________██ _____________██

♥ Semoga pernikahan kekal hingga ke syurga ♥

Saturday, May 19, 2012

Semak Temuduga Medsi 2012 (Dapatkan Link disini)




Penat atau letih, mencari Link Untuk semak temuduga MeDSi?
Tension bila, upu web tak boleh nak buka?
okey.. kepada yang berkenaan 
Sila semak di sini


Okey, Gudluck untuk semua bakal2 guru...

Friday, May 18, 2012

Uncle Usin Full


Sinopsis 

Mengisahkan bagaimana Spy 13 (Zizan Razak) seorang penyiasat yang ditugaskan menyelesaikan masalah dihadapi oleh Datuk Haris (Mat Over), atas permintaan anaknya Julia (Shikin Kamal). Siasatan itu menjadi lebih rumit apabila Spy 13 telah bertemu Spy 11 (Johan), seterunya ketika menuntut ilmu persilatan dahulu.

Dalam masa yang sama juga, Spy 13 telah mengetahui dalang di sebalik perkara yang terjadi adalah angkara Manan (Ebby Yus). Uncle Usin merupakan filem terbitan pertama Sketch Seven, dan ianya mula ditayangkan di 70 pawagam berhampiran bermula semalam 19 April 2012.

Berani Punya Budak Full


Sinopsis:

Shuhami Abdullah/Tong (Afdlin Shauki) baru sahaja tiba di lapangan terbang, namun dia telah ditangkap oleh pihak Interpol & disoal siasat kerana disyaki terlibat dengan kegiatan gangster Thailand. Di sini, Shuhaimi berceritakan mengenai kehidupan abang iparnya. Pairot, kembali semula menjalani kehidupan normal selepas keluar daripada penjara dan dia menguruskan restoran bersama iparnya, Tong. Kemudian, satu hari Pairot mendapat satu panggilan untuk melaksanakan tugas terakhir, iaitu mencuri data peribadi pelanggan daripada sebuah syarikat kad kredit.

Pairot telah dipaksa untuk melakukan kerja tersebut setelah pemanggil menculik Tong dan mengugut untuk membunuh dia sekiranya kerja itu tidak dapat diselesaikan. Pairot terpaksa melakukan kerja itu dan berjaya melepaskan Tong. Namun, perkara tersebut menjadi kucar kacir apabila Pairot telah dikenalpasti sebagai penjenayah & diburu oleh pihak polis serta Metropolitan Mafia.

Mereka berdua berjaya melepaskan diri dan bercadang untuk menjumpai timbalan presiden syarikat kad kredit untuk memaklumkan bahawa Pairot tidak bertindak atas kehendak sendiri. Walau bagaimanapun, semakin lama mereka semakin terperangkap dengan situasi ini, dan ia melibatkan konspirasi yang telah dirancang lebih awal. Adakah mereka berjaya menyelesaikan masalah tersebut?


Monday, May 14, 2012

Zizan Raja Lawak Bersama Kereta barunya


Perrhhhh !!
Terbaiklah Zizan

Baru jadi artis dah boleh beli 
Mitsubishi Evo sebuah..

Al-hamdulilah, Rezeki awak...
Semoga Allah memurakan rezeki Saya jugak..
saya pown teringin kereta mewah jugak
dapat Lambo Ghini Sebijik Jadi lah
hehehehehehehee...




Wednesday, May 9, 2012

Wanita yang mendera bayi, di penjara selama 18 bulan pada tahun 2011

Sedih lah, bila  tengok bayi yang di dera atau di buang ke dalam tong sampah, mereka yang terlibat tak  rasa bersalah ke??? Apalah perasaan mereka, bila memukul atau membuang bayi-bayi tersebut.. kemana hilangnya perasaan kasih sayang dan simpati terhadap bayi2 yang comel ini???? kenapa nak abaikan anugerah yang di kurniakan Allah S.W.T kepada kita???? bukan kah itu satu amanah yang perlu kita jaga dan kita belai??? baby ni masih kecil, dan dia tidak mampu berfikir seperti yang kita fikir... sebab tu pentingnya iman dalam diri seseorang. Iman dan ujian itu didatangkan untuk mengajar kita erti sabar..  wahai ibu-ibu yang berada di luar sana, bersabarlah dengan kerenah anak2 mu, kerana mereka masih kecil.. kalau nak menghukum anak-anak, memukul dengan teruk itu bukan jalan penyelesaiannya ... 

[ Ini gambar budak yang di dera dalam video tadi  ]


GAMBAR DI BAWAH INI STATUS YANG DI POST OLEH PDRM,
BERKAITAN DENGAN VIDEO BABY TERSEBUT

KENYATAAN 1::::
KENYATAAN 2:::


[klik gambar, kalau nak tengok dengan jelas]



## ADOIIIIII...saya pun tak pasti yang mana cerita benar...  ada yang kata " wanita tersebut ibu kepada baby ni ".. ada jugak yang kata wanita ni pengasuh indonesia yang berumur 19 tahun... pening jugak lah dengan info yang di perolehi..... Tapi kes nie memey menyakitkan hati.. EEEeeeee geram... rasa mcm nak tumbuk2 je perempuan tu sebab tak ada  sifat perikemanusiaan, dengan baby pun nak bertindak ganas....


Video Wanita Pukul Bayi, Klik Di sini

Tuesday, May 8, 2012

Jangan Pandang Pandang [ New 2012 ]



Sinopsis: 

Empat pelajar kolej jurusan Sains Sosial dan Manusia – Ajis, Ben, Yaya dan Diana ditugaskan untuk membuat satu tugasan mengumpul maklumat dan data tentang artifak-artifak di Gua Bewah. Yaya baru mendapat tahu Ajis main kayu tiga dan bertekat mahu putus hubungan namun demi menyiapkan tugasan, Yaya setuju untuk berdamai buat seketika. Tugasan berkumpulan memaksa mereka mencari ahli kumpulan ke 5, seorang pelajar jurusan sama tetapi dari luar kampus bernama Marsha, seorang gadis gothik yang penuh misteri. Marsha kata beliau boleh membawa mereka untuk membuat kajian dan penemuan-penemuan artifak di kawasan gua yang tidak pernah dimasuki manusia moden. Tiba di jeti Tasik kenyir, mereka bermalam di dalam sebuah rumah bot kepunyaan seorang lelaki misteri bernama Abang Bob.

.

.


.

.