Seorang Murid Cuba Brain Wash Seorang Guru Tadika yang tidak percaya wujudnya Tuhan


Ada seorang guru tadika yang tidak percaya wujudnya Tuhan dan dia punberfikir bagaimana nak “brain wash” kanak-kanak di tadika tersebutsupaya tak percaya wujudnya Tuhan. Dia pun mendapat satu akal…

Guru tadika : Anak-anak, nampak tak pen ni.
Anak-anak : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ada kan.
Anak-anak : Ada cikgu.

Kemudian guru tadika tadi memasukkan pen tu dalam poket dia, kemudian bertanya lagi..

Guru tadika :Anak-anak, nampak tak pen?
Anak-anak : Tak nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ada tak?
Anak-anak : Takda cikgu.
Guru tadika : Anak-anak nampak Tuhan tak?
Anak-anak : Tak nampak cikgu.
Guru tadika : Tuhan ada tak?
Anak-anak : Takda cikgu.

Guru tadika tadi sangat gembira sebab tujuan dia nak “brain wash” otakbudak-budak tu berjaya. Tetapi dalam ramai-ramai budak tu ada seorangbudak yang pintar, dan dia pun mengangkat tangan…

Budak A : Cikgu boleh saya cakap sesuatu.
Guru tadika : Boleh, mari ke depan.
Budak A : Kawan-kawan nampak cikgu tak.
Kawan-kawan : Nampak.
Budak A : Cikgu ada kan?
Kawan-kawan : Ada…
Budak A : Kawan-kawan nampak otak cikgu tak?
Kawan-kawan : Tak nampak.
Budak A : Cikgu ada otak tak?
Kawan-kawan : Tak ada…

Moral of the story: Bila tak nampak, tak semestinya tak ada!Sayangilah agama kita dengan ‘amar ma’ruf dan nahi mungkar, kalau tidakkita, siapa lagi…

No comments:

Sponser :

sem0ga Allah merahmati anda...TQ

.

.