Monday, December 31, 2012

Nikon D5100 Dalam Gengaman.....

Wah!!! tajuk macam sempoi jer kan...
tapi pada hakikatnya bukan dalam gengaman ku
tapi dalam gengaman adikku kehkehkeh  :-P


Eeeeuuuuu Jeles nyerrr..... nak jugak!!!!!
tiba2 rasa menyesal la pulak sebab beli Benda yang sudah terbeli
kalaulah saya tahu tahap kejelesan akan sampai ke tahap ni
sudah tentu saya akan pilih yang ini..

Hurmm takpelah telajak kereta boleh di undur
dah telajak beli kenalah kumpul duit lagi...


To My Adik, Take care ur Camera and jangan cuai letak merata...
dan Nnt2 nak pinjam Takmo kedekut2 tau hehehehee






Saturday, December 29, 2012

TAKE NOTE UTK ESOK: METAMORPHOSIS ART EXHIBITION


Rasa2 esok free tak? 
Kalau free, jum kita gi Pantai QueensBay
KITA tengok pameran METAMIRPHOSIS..


JANGAN LUPA 
PUKUL 4PM SATGI TAU!!!!!


TAKE NOTE::
    • 4:00pm until 1:00am






  • The art gallery on street exhibition.

    The fifth art exhibition by GenYouth Photohunter.

    29.12.12 - Rain or shine!
    Venue: Pantai Queensbay, Penang, Malaysia
    Duration: 4PM - 1AM - FREE ADMISSION

    The activities:
    -Poetry. -Graffiti. -Painting. -Sculpture. -Short Film. -Photography. -New Media Arts. -Performing Arts. -Sharing Session.


 # Jum Ramai2 Pakat sokong rakan Seni kita ahnaf.hakimi...







Wednesday, December 12, 2012

Universiti ‘lima bintang’ di Negeri Kedah



KUALA KETIL – Kampus Kolej Universiti Insaniah (KUIN) Kuala Ketil dijangka siap hujung tahun ini. Ianya akan menjadi universiti ‘lima bintang’ bagi rakyat Kedah apabila ianya siap nanti.







Menteri Besar Kedah, YAB Dato’ Seri DiRaja Ustaz Azizan Abdul Razak bersyukur kerana perjalanan pembinaan Kolej Universiti Insaniah (KUIN) berjalan dengan lancar dan ianya dijangkakan siap hujung tahun ini.




“Bayangkan kita hanya kerajaan negeri bukan pusat tapi kita mampu membina sebuah universiti walaupun tanpa bantuan pusat satu sen pun dan orang Kuala Ketil panggil KUIN sebagai unversiti lima bintang,” ujarnya berjenaka.

Beliau berkata demikian semasa bercakap dalam sidang media selepas mesyuarat exco di sini.

Saturday, December 1, 2012

Akhirnya Dia Milik ku...


Yahuuuuuuuuuuuuuuu harini Saya dah Beli Samsung Galaxy Note dan Samsung Galaxy y (perhhh dua hp skali gus, giler ke apa???? takdalah Galaxy Y tu hp baru roomate kami beli skali).. Saja jer nak buat porpa kehkehkeh)... Sebenarnya dah lama idam N8000, sebab tu sejak kebelakangan ni jiwa asyik memberontak Nak N8000...

Tadi Masa teman kawan gi Bank Islam di Bayan Lepas, Kami singgah GIANT dan Pc Fair di PISA (Pulau Pinang) Masa di Giant sempat lagi beli baju sepasang, tapi masa di PISA pula hatiku terpaut pada satu gerai... Dan gerai itu adalah gerai SAMSUNG ( jeng...jeng.. jeng... dah nak start citer la tue, sapa tak mau dengar tutup telinga rapat2)...

Pada mulanya mata berlingkar2 cari N8000... tapi, ada sedikit hampa... Sebab benda yg di cari tak di temui... Memandangkan housmate nak beli hp... Kami pun temankan dia cari hp di kaunter SAMSUNG.... Mula2 saja jer tanya pasal samsung note N7000... Nampak agak menarik, fungsi lebih kurang jer dengan N8000.. yg beza cuma skrin.. skrin N8000 lebey besar dari N7000... 

TAPI Nak di pendekkan cerita, tanpa berpikir panjang... Boleh pulak beli N7000 ( selalunya kalau nak beli sesuatu barang, susah betul nak buat keputusan).... tapi tadi  selamber jer bg kad kredit... promoter tu pun selamber jer terus potong duit...hahahahahaha.... Benda dah jadi, So, redha jelah... Lagipun Benda ni memang di ingini pun... takdapat abg N8000 adik N7000pun jadilah..... yg penting fungsi sama... So,  Sebagai org seni (eleh seni ke ??? lukis pun macam tak lepas gi.... hahaha), dan saya rasa Samsung Note ni amat berguna untuk saya.... Syukur Kepada Allah kerana makbulkan doa saya...  

# AYAH DAH BG LAMPU HIJAU... TU YG BERANI BELI.... KALAU TAK, KENA PIKIR 1001 KALI... okeylah cukuplah entri sampai di sini, SKARANG NAK START TEROKA HP BARU :)  ( hahahaha sengal kan, tupun nak bg tau kan, org len dah habis teroka da....) hurm tak kisahlah... itu org len punya cerita... dan ini sy punya cerita....LALALALALALA...)

.


.

.