Wednesday, September 6, 2017

Cara untuk positifkan diri

 


Selalunya kita akan mudah terdedah dengan pekara yang negatif. Ini kerana aura negatif cepat merebak seperti penyakit kanser. Kalau kita biarkan aura ini di dalam kita, nescaya perasaan pada mulanya hanyalah sekecil kuman, tak mustahil untuk jadi lebih besar dari gajah.. Hal2 yang negetif ini selalunya akan mempengaruhi emosi dan pemikiran kita jadi sebelum menjadi lebih parah.. kita mesti hindarinya
JOM IKUT CARA SAYA POSITIFKAN DIRI....
Cara setiap orang tak sama, tapi sekiranya cara saya ni anda rasa sesuai dengan situasi anda
boleh lah ikut tips dan cara saya.
BILA KENA MARAH.
lebih baik duduk jauh-jauh dari orang ramai ( ini kerana bila kita berada dekat dengan orang, kita akan cari masalah dengan orang yang berhampiran dengan kita.. selalunya orang yang berhampiran dengan kita akan jadi tempat lepaskan kemarahan. So, nanti tak pasal2 orang yang tak berdosa menjadi mangsa kita).  Bila kena marah, bawalah diri di  tempat yang tenang untuk berzikir, perasaan kena marah ni selalunya mendownkan semangat sesorang.. (masa ini syaitan akan mainkan peranan masing2, jadi sebagai penawar basahlah lidah dengan zikir pada Allah)

NAK MARAH.
Kalau nak marah boleh guna tips yang di atas, pergi tempat yang tenang dan zikir pada Allah. Ambil air sembahyang juga adalah solution yang baik untuk menakis perasaan amarah. Sebelum nak marah, pikirkanlah situasi kalau kita berada di tempat orang yang kena marah. Kadang2 kita tak dapat mengawal kemarahan kita, sekirannya dah terlanjur menyakiti perasaan orang. Sentiasalah memohon maaf. Beringatlah bahawa Terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata??? (habiskan sendiri)


BILA PUTUS CINTA.

kita kena yakin dengan Allah, pasti ada sebab kenapa cinta kita tak pernah kekal. Letakkan keyakinan pada Allah.. Inya Allah, Allah akan sentiasa bantu kita. Biar lambat jodoh kita,  asalkan destinasi di tuju dalam rahmat Allah. Sentiasalah berfikir positif... untuk orang yang putus cinta, buatlah benda yang menyibutkan anda.. pastikan jgn duduk sorang2 ratapi kedukaan, Move on!! lakukan perubahan 


MASALAH DUIT.

Pekara ini selalu terjadi pada semua orang.. Orang alim berkata, kalau kita nak duit lebih rajinlah bersedekah di jalan Allah. Insha Allah, Allah akan bantu kita kembali. Percaya dan peganglah kata2 ini.. lakulah seikhlas hati... buat demi Allah.. bukan demi balasan.. Selain itu, nak duit lebih kita kenalah rajin dan bijak mencari peluang.. jangan harapkan bulan jatuh keriba. USAHA itu penting you all!!!


okelah itu saja, nanti free saya kongsi lagi... ni pun update kat kedai mamak.. tunggu member!! lama benar member den ni...  Jangan kata roti canai, siap update blog sampai habis.. orang tak mai2 g hahahahaha  😅😂😂

Friday, June 23, 2017

JANGAN BERSEDIH.



1. Andaikata kamu dikhianati atau dilukai oleh mereka yg mempunyai talian kekeluargaan dgn kamu, usah bersedih. Ingatlah peristiwa Yusuf as, yg dikhianati oleh saudara2nya...

2. Andaikata ibubapa kamu, atau mereka yg kamu kasihi, menentang kamu ketika kamu berjalan di atas jalan kebenaran, usah bersedih. Ingatlah peristiwa Ibrahim as, yg dihumban ke dalam api oleh ayahandanya...

3. Andaikata kamu buntu di dalam permasalahan dan tidak nampak jalan keluar, usah bersedih. Ingatilah kisah Yunus as, yg terperangkap di dlm perut ikan.

4. Andaikata kamu didatangi penyakit, dan seluruh anggota badan kamu di landa kesakitan, usah bersedih. Ingatilah kisah Ayub as, yg ditimpa kesakitan dan pelbagai penyakit, disamping kehilangan ahli keluarganya.

5. Andaikata kamu melihat akan adanya kekurangan atau kelemahan pada diri kamu, usah bersedih. Ingatlah kisah Musa as, yg tidak dapat bertutur dgn sempurna.

6. Andaikata kamu difitnah dan dicaci oleh manusia di sekelilingmu, usah bersedih. Ingatilah kisah Aisyah ra, yg sabar setelah difitnah sehingga satu kota memperkatakannya...

7. Andaikata kamu rasa kesunyian dan keseorangan serta tiada yg membantu, usah bersedih. Ingatilah kisah Adam as, yg diturunkan ke muka bumi bersendirian sebelum bertemu kembali Hawa.

8. Andaikata kamu rasakan tidak ada kewajaran akan apa yg perlu kamu lakukan, serta detikan hati tertanya mengapa ianya terjadi, usah bersedih. Ingatilah kisah Nuh as, yg tanpa keluh dan tanpa tahu sebabnya, terus membina bahtera yg besar tanpa soal...

9. Andaikata kamu diherdik dan dicerca oleh saudara mara kamu lantaran kamu memilih agama dan kehidupan akhirat berbanding kehidupan dunia, usah bersedih. Ingatilah kisah Muhammad saw, yg dipulaukan dan diperangi oleh keluarganya yg terdekat...


Subhanallah... Masyaallah.. Allahuakbar...

Allah swt mewujudkan personaliti yg hebat2 ini sebelum kita, dan mendatangi mereka dgn pelbagai ujian dan cabaran, dgn tujuan agar satu hari nanti, manusia seperti saya dan kamu, bila mana berhadapan dgn sebarang musibah dan tribulasi, tidak perlu berkata "KENAPA AKU?"..

Sunday, March 12, 2017

(Toturial) cara menaikkan follower instagram dengan mudah


Anda ada produk untuk di jual?

Sudah Mempunyai akaun intagram..

TETAPI...

👨‍👩‍👧‍👦
Follower baru 100 orang?
hidup segan mati tak mahu?

Jangan risau.. 


Saya akan kongsi Tips, 
Macam mana saya dapatkan 
57follower dalam  masa 
30 minit sahaja.


RAHSIA PERTAMA
✔️  kena rajin




Langkah-langkah untuk  menaikkan follower instagram dengan mudah::


1. Cari akaun insta "publik figure" yang banyak follower. 
  • Tak kisahlah Artis ke?
  • penceramah bebas ke?
  • Ahli politik ke?
  • Blogger ke?
2. Buka mereka punya followers, kemudian following semua followers yang ada akaun bisnes seperti jual produk (Ingat Bisnes sahaja).. Kalau nak follow orang biasa pun boleh, tapi feedback dari orang biasa selalunya ambil masa. Tapi kalau kita follow orang buat bisnes mereka akan cepat respon, ini sebab mereka selalu online.

3. Untuk permulaan, Biar following kita ramai tak apa.. Jangan pandai2 lepas follow, terus nak Unfollow.. Tolong hold niat tu dulu... Lepas sebulan kalau takda feedback dari orang yang anda follow, bolehlah kalau anda nak unfollow depa.

4. Make sure, lepas follow ig mereka.. Jangan lupa like dan boom Ig mereka.. Ini strategi untuk menarik perhatian mereka dan orang lain.


Kalau nak followers ramai, kenalah banyak following orang. 
"win win situation"


Senangjerkan.
Goodluck.



p/s : Kena Try buat, pastu baru boleh pecaya atau tidak... kalau teknik ni menjadi, sila komen banyak2 kat bawah ni. 


Thursday, March 9, 2017

TOTURIAL : AUTO REPLY PADA FB FANPAGE MESSAGING !!


AUTO REPLY PADA FB FANPAGE MESSAGING !! 


Apa tujuan auto-reply fanpage messaging ini ? 


Benda alah ni, sangat sesuai di gunakan untuk perniaga-perniaga Online. Hal ini, membolehkan perniaga untuk meletakkan maklumat lanjut berkaitan barang yang ingin dijual atau talian yang senang untuk di hubungi ketika perniaga offline. Dengan adanya Auto-reply fanpage messaging ini perniaga tidak perlu risau untuk Online 24 Hours. Benda alah ini, akan berfungsi secara automatik setiap kali pelangan ingin PM anda! jadi pelangan tidak akan ternanti-nanti respon yang lama daripada peniaga.


Follow these steps to turn on Instant Replies for your Page:
Ikuti langkah-langkah di bawah ini: 
PERINGATAN!! make sure kena ada FBfanpage..
TOTURIAL untuk FBfanpage boleh cari kat Blog Hakak okey!!



1. Click Settings at the top of your Page

                                            Nampak tak bulat merah 
                                              di gambar ini ? klik situ


2. Click Messaging in the left column


Perhati bulatan warna biru tu.. Klik situ


3. Under Response Assistant, click to select Yes next to Send Instant Replies to anyone who messages your Page

TENGOK WARNA HIJAU TU.. KLIK Jump to Section



4. To change your instant reply message, click Change, update the message and click Save

Nampak tak petak unggu tu, klik situ untuk letak message yang uolls nak


1. Tekan petak merah dulu..
2. PETAK BIRU : Letaklah pesanan uolls
3. PETAK HIJAU: save pesanan anda
4. done.. Siap!!


**Instant Replies aren't sent when your Page's messaging status is set to Away and aren't included in your Page's response rate or response time.**

Instant Replies are messages sent automatically as your Page's first response to new messages. For example, you can use your Instant Reply message to let customers know that you'll get back to them soon or to thank them for contacting your Page.

-SHAZANA HALIM-

Sunday, March 5, 2017

CARA ODER MINYAK TRADISIONAL MALAYSIA (MINYAK SARAF MTM)


MINYAK SARAF MTM
ANY ODER??

CEPAT !! CEPAT!! CEPAT!!

JOM ODER SEKARANG.. SEBELUM STOK MINYAK SARAF MTM HABIS!!!

RAMAI AGENT BELI DENGAN JUMLAH BANYAK... KATANYA MINYAK NI RAMAI ORANG SUKA... TAKDAN SEBULAN STOK AGENT  HABIS DI JUAL...

RUGILAH.... SAPA TAK SUKA...!!!!

HARINI GOSOK, LUSA SIHAT SELALU...

SAPA TAKNAK SIHAT KAN???

YANG PENTING ADA KELULUSAN DARI (KKM)

BOLEH CHECK SENDIRI DI LAMAN WEB KKM:
NAMA PRODUK: MINYAK TRADISIONAL CAP BAHTERA

APA TUNGGU LAGI??? JOM SIHAT BERSAMA MINYAK SARAF MTM....

........................................................................................

KEPADA YANG BERMINAT BOLEH:
......................................................................................


# hantarkan Nama, alamat  dan slip bank in @ screenshoot transfer detail di wassap saya 017 4600 215..


1botol RM30 (85ml)

TOTAL: RM30

+ postage RM10

Saturday, February 25, 2017

MINYAK TRADISIONAL MTM, PAKAR SARAF ANDA!!

SIAPA NAK LAGI??.
GOSOK HARI INI, ESOK SIHAT SELALU..


"MTM PAKAR SARAF ANDA!!"


JOM SIHAT BERSAMA
MINYAK TRADISIONAL MALAYSIA.


"KENAPA MESTI PILIH
MINYAK SARAF MTM?"

Hampir kesemua pelangan yang menggunakan minyak saraf MTM sangat berpuas hati. Harapan mereka untuk kembali sihat, sangat cerah. Selain daripada itu, pelangan MTM juga terdiri daripada doktor-doktor pakar, mereka yakin bahawa produk ini sangat baik untuk persakit-persakit stroke dan lumpuh. MTM telah terbukti dapat menyembuhkan pesakit-pesakit stroke dan pesakit-persakit saraf yang lain.


TERBUKTI MTM SANGAT BERGUNA:
KLIK LINK DI BAWAH UNTUK LIHAT VIDEO:

(sumber video dari FB Egen MTM)

TESTIMONI PELANGAN:

STROKE:
Basri Bin Mansor, Sg Petani kedah.

"saya telah mengalami stroke dalam tempoh masa setahun. lebih kurang tiga minggu keatas saya telah menggunakan MTM. Alhamdullilah, saya sudah dapat mengerakkan anggota badan saya.
"


BUASIR:
Rushidi B.Bakar, Kepala Batas Pulau Pinang.

"Saya menghidap penyakit buasir selama 20 tahun. Alhamdullillah, setelah saya menjumpai MTM penyakit saya semakin berkurangan dalam masa empat bulan dan sembuh seperti biasa "


MASALAH SARAF:
Jefri Zainol,Tikam Batu, Kedah.

"Saya mengalami kepatahan di bahagian paha sebelah kiri dan juga dua kali patahan di bahagian betis.Setelah saya mengguna MTM. MTM telah memulihkan urat saraf saya, Luka dan bengkak akibat kemalangan yang saya alami, turut pulih seperti biasa. "

" JOM GOSOK HARI INI, ESOK SIHAT SELALU"
Mendapat kelulusan KKM.
Tiada kesan sampingan
Kegunaan untuk luaran sahaja
Banyak testimoni yg dah berjaya
Sangat sesuai utk pesakit yang mempunyai masalah,

STROKE, GOUT,BUASIR,LUMPUH,SAKIT LUTUT, LENGUH BADAN,SAKIT PINGGANG, DARAH TINGGI, KENCING MANIS, MIGRAIN, PERUT BUNCIT, MASALAH DATANG BULAN, KEJANG OTOT, KEMBUNG PERUT, PENAT, SAKIT BELAKANG,SAKIT DADA,SUKAR TIDUR, KEBAS TANGAN DAN KAKI, DAPAT MELANCARKAN PEREDARAN DARAH.

Product Name :MINYAK TRADISIONAL CAP BAHTERA

==========================
Amaran. Stok selalu Sold Out.
==========================
Wasap MS ke 014-3023235
Wasap MS ke 014-3023235
Wasap MS ke 014-3023235.

SEBOTOL HANYA : RM30 (85ml)

UNTUK SIHAT!!
SANGAT JIMAT DAN SANGAT BERBALOI..

.


.

.