Sunday, March 12, 2017

(Toturial) cara menaikkan follower instagram dengan mudah


Anda ada produk untuk di jual?

Sudah Mempunyai akaun intagram..

TETAPI...

👨‍👩‍👧‍👦
Follower baru 100 orang?
hidup segan mati tak mahu?

Jangan risau.. 


Saya akan kongsi Tips, 
Macam mana saya dapatkan 
57follower dalam  masa 
30 minit sahaja.


RAHSIA PERTAMA
✔️  kena rajin




Langkah-langkah untuk  menaikkan follower instagram dengan mudah::


1. Cari akaun insta "publik figure" yang banyak follower. 
  • Tak kisahlah Artis ke?
  • penceramah bebas ke?
  • Ahli politik ke?
  • Blogger ke?
2. Buka mereka punya followers, kemudian following semua followers yang ada akaun bisnes seperti jual produk (Ingat Bisnes sahaja).. Kalau nak follow orang biasa pun boleh, tapi feedback dari orang biasa selalunya ambil masa. Tapi kalau kita follow orang buat bisnes mereka akan cepat respon, ini sebab mereka selalu online.

3. Untuk permulaan, Biar following kita ramai tak apa.. Jangan pandai2 lepas follow, terus nak Unfollow.. Tolong hold niat tu dulu... Lepas sebulan kalau takda feedback dari orang yang anda follow, bolehlah kalau anda nak unfollow depa.

4. Make sure, lepas follow ig mereka.. Jangan lupa like dan boom Ig mereka.. Ini strategi untuk menarik perhatian mereka dan orang lain.


Kalau nak followers ramai, kenalah banyak following orang. 
"win win situation"


Senangjerkan.
Goodluck.



p/s : Kena Try buat, pastu baru boleh pecaya atau tidak... kalau teknik ni menjadi, sila komen banyak2 kat bawah ni. 


Thursday, March 9, 2017

TOTURIAL : AUTO REPLY PADA FB FANPAGE MESSAGING !!


AUTO REPLY PADA FB FANPAGE MESSAGING !! 


Apa tujuan auto-reply fanpage messaging ini ? 


Benda alah ni, sangat sesuai di gunakan untuk perniaga-perniaga Online. Hal ini, membolehkan perniaga untuk meletakkan maklumat lanjut berkaitan barang yang ingin dijual atau talian yang senang untuk di hubungi ketika perniaga offline. Dengan adanya Auto-reply fanpage messaging ini perniaga tidak perlu risau untuk Online 24 Hours. Benda alah ini, akan berfungsi secara automatik setiap kali pelangan ingin PM anda! jadi pelangan tidak akan ternanti-nanti respon yang lama daripada peniaga.


Follow these steps to turn on Instant Replies for your Page:
Ikuti langkah-langkah di bawah ini: 
PERINGATAN!! make sure kena ada FBfanpage..
TOTURIAL untuk FBfanpage boleh cari kat Blog Hakak okey!!



1. Click Settings at the top of your Page

                                            Nampak tak bulat merah 
                                              di gambar ini ? klik situ


2. Click Messaging in the left column


Perhati bulatan warna biru tu.. Klik situ


3. Under Response Assistant, click to select Yes next to Send Instant Replies to anyone who messages your Page

TENGOK WARNA HIJAU TU.. KLIK Jump to Section



4. To change your instant reply message, click Change, update the message and click Save

Nampak tak petak unggu tu, klik situ untuk letak message yang uolls nak


1. Tekan petak merah dulu..
2. PETAK BIRU : Letaklah pesanan uolls
3. PETAK HIJAU: save pesanan anda
4. done.. Siap!!


**Instant Replies aren't sent when your Page's messaging status is set to Away and aren't included in your Page's response rate or response time.**

Instant Replies are messages sent automatically as your Page's first response to new messages. For example, you can use your Instant Reply message to let customers know that you'll get back to them soon or to thank them for contacting your Page.

-SHAZANA HALIM-

Sunday, March 5, 2017

CARA ODER MINYAK TRADISIONAL MALAYSIA (MINYAK SARAF MTM)


MINYAK SARAF MTM
ANY ODER??

CEPAT !! CEPAT!! CEPAT!!

JOM ODER SEKARANG.. SEBELUM STOK MINYAK SARAF MTM HABIS!!!

RAMAI AGENT BELI DENGAN JUMLAH BANYAK... KATANYA MINYAK NI RAMAI ORANG SUKA... TAKDAN SEBULAN STOK AGENT  HABIS DI JUAL...

RUGILAH.... SAPA TAK SUKA...!!!!

HARINI GOSOK, LUSA SIHAT SELALU...

SAPA TAKNAK SIHAT KAN???

YANG PENTING ADA KELULUSAN DARI (KKM)

BOLEH CHECK SENDIRI DI LAMAN WEB KKM:
NAMA PRODUK: MINYAK TRADISIONAL CAP BAHTERA

APA TUNGGU LAGI??? JOM SIHAT BERSAMA MINYAK SARAF MTM....

........................................................................................

KEPADA YANG BERMINAT BOLEH:
......................................................................................


# hantarkan Nama, alamat  dan slip bank in @ screenshoot transfer detail di wassap saya 017 4600 215..


1botol RM30 (85ml)

TOTAL: RM30

+ postage RM10

.


.

.