TOTURIAL : AUTO REPLY PADA FB FANPAGE MESSAGING !!


AUTO REPLY PADA FB FANPAGE MESSAGING !! 


Apa tujuan auto-reply fanpage messaging ini ? 


Benda alah ni, sangat sesuai di gunakan untuk perniaga-perniaga Online. Hal ini, membolehkan perniaga untuk meletakkan maklumat lanjut berkaitan barang yang ingin dijual atau talian yang senang untuk di hubungi ketika perniaga offline. Dengan adanya Auto-reply fanpage messaging ini perniaga tidak perlu risau untuk Online 24 Hours. Benda alah ini, akan berfungsi secara automatik setiap kali pelangan ingin PM anda! jadi pelangan tidak akan ternanti-nanti respon yang lama daripada peniaga.


Follow these steps to turn on Instant Replies for your Page:
Ikuti langkah-langkah di bawah ini: 
PERINGATAN!! make sure kena ada FBfanpage..
TOTURIAL untuk FBfanpage boleh cari kat Blog Hakak okey!!



1. Click Settings at the top of your Page

                                            Nampak tak bulat merah 
                                              di gambar ini ? klik situ


2. Click Messaging in the left column


Perhati bulatan warna biru tu.. Klik situ


3. Under Response Assistant, click to select Yes next to Send Instant Replies to anyone who messages your Page

TENGOK WARNA HIJAU TU.. KLIK Jump to Section



4. To change your instant reply message, click Change, update the message and click Save

Nampak tak petak unggu tu, klik situ untuk letak message yang uolls nak


1. Tekan petak merah dulu..
2. PETAK BIRU : Letaklah pesanan uolls
3. PETAK HIJAU: save pesanan anda
4. done.. Siap!!


**Instant Replies aren't sent when your Page's messaging status is set to Away and aren't included in your Page's response rate or response time.**

Instant Replies are messages sent automatically as your Page's first response to new messages. For example, you can use your Instant Reply message to let customers know that you'll get back to them soon or to thank them for contacting your Page.

-SHAZANA HALIM-

No comments:

Sponser :

sem0ga Allah merahmati anda...TQ

.

.