Terjah Kedai Makan


AIDYS CAFE
ini merupakan tempat kegemaran ana dan adik2 
tempat ini terkenal dengan makanan barat 

pastu, ada pulak kegemaran ana "satay ayam"..
huh memang marvelos lah...

lokasi ini terletak di Butterworth, 
Seberang Prai, Pulau Pinang








Restaurant terapung,telok bayu.

okey.. kali ini kita santai di restaurant terapung.. lokasinya terletak di telok bayu, sungai petani kedah.. kalau u all rasa nak bersantai di tengah2 laut, u all boleh lah bersantai di kedai makan nie, sambil menghirup udara segar. restaurant ini terletak di tengah laut. kalau u all nak pergi, perhikmatan boat akan di sediakan oleh pihak restaurant tersebut. You all jangan risau sebab makanan laut kat sini semuanya segar2 belaka.. kalau you all nak ikan siakap, you all ley gi sauk dalam kolam yg di sediakan, kemudian pilih lah ikan besar mana yang kalian mahu...


malam tue kami sekeluarga oder..

-ikan siakap 3 rasa
-sotong masak tepung ( 3 orang makan)
-kangkung masak belacan ( 3 orang makan)
-telur dadar 2 pingan
-ketam masak cili ( 3 orang makan)
- tiram goreng kunyit ( 3 orang makan)
-tomyam campur ( 3 orang makan)
- air jus oren n teh ais ( 1 jag besar)

harganya baru RM 200 lebih

















NAK MAKAN KOTEAW UDANG BANJIR??
JOM SINGGAH DI 
D'KING

assalamualaikum semua....

hari ini ana nak pekenalkan satu lagi kedai makan di area sungai petani. klu anda semua suka makan char koteaw, anda bolehlah singgah di kedai makan d'king nie.. koteaw udang banjirnya, memang hebat... kalau anda suka udang, inilah tempat yang paling sesuai untuk anda, jemputlah datang bertandang sebab makanan anda akan di banjiri dengan udang2 yang segar ^__^

harga makanannya not bad.. sepingan koteaw udang banjir harga baru dalam RM5.00 sahaja..  untuk pengetahuan penggemar satay... kalau nak tahu satay kat sini sedap tau.. sedap sehingga menjilat jari . hehehehhee.....










NI PETA LOKASINYA
PETA NIE ANA JUMPA KAT GOOGLE::
pergi jangan tak pergi k.





okey guy...kali nie kita nak g makan 
kat mana ye???? Jum follow me..

MAKAN BAKSO AYUK...
dulu masa study kat selangor,  member suka sangat pekena bakso.. kalau di kedah, memang susah nak cari tempat jual bakso tapi kalau kita di selangor, huh banyak ooo kedai bakso yang kita boleh jumpa ... tambah2 kat klang..

nak tau tak, rupa bakso macam mana?? inilah pic nya


makanan nie memang nampak pelik sikit.. tapi jangan risau di tanggung halal.. kalau u all nak tahu, bakso nie asal usulnya datang dari negara seberang, indonesia.. tapi sekarang dah terkenal dah di tanah malaysia.. (rakyat malaysia pun dah boleh terima kehadiran bakso ni tau..) so, rugilah kalau u all semua taknak cuba..

ana n member suka makan bakso kat maiden klang, takpun kat area nak tunggu bus..sambil2 tunggu bus, kita owg makan dulu lah bakso kat situ huhuhuhu

DAH PENAT MAKAN BAKSO??

KITA GI MAKAN LAKSA PENANG NAK??

Laksa yang paling best ana makan..kat bukit bendera..
sampai sekarang rasa nak makan lagi huhuhu
sapa yang belum penah tengok laksa penang..
hah nilah pic sebenarnya..


nampak jer macam nie..tapi sedap nie..
nak cuba g lah bukit bendera,pulau pinang ye ^__^
pic kenangan fom6 semasa di Bukit bendera, Pulau Pinang.




JALAN2 CARI MAKAN DI  KAWASAN
LAGENDA HEIGHT SG PETANI

Tempat nie makanan dia best jugak..
asal hujung minggu je, mesti penuh dengan orang ramai
lokasinya di taman perumahan lagenda height..
kalau orang sp mesti dia tahu tempat ini di mana..
ala kat belakang village mall and tesco jew..
kedainya kat tanah lapang tepi sekolah..
n kat situ cuma ada kedai makannya sahaja...


My adik fatin 

OKEY SEKARANG KITA GI MAKAN
DI RFC LAK..LOKASINYA MASIH LAGI DI LAGENDA HEIGHT, SG PETANI

Untuk pengetahuan u all..RFC nie ala2 kfc jugakla
yang bezanya KFC DAN RFC adalah resepinya
meh nak tunjuk logo sikit....
Taraaaaaa...






RASA NAK MAKAN KEK??DI AREA SG PETANI TAK???? 
KALAU NAK JUM SINGAH DI..FAIRY

dulu habis jew kelas tambahan (tahun 2003), 
mesti my geng lepak di kedai kek fairy tu..
huh kek kat situ sedap oo..memang laku gila lah
lebey kurang macam secret recipe punya cake...

sekarang nie tak pastilah masih ada ke tidak 
kedainya di shopping complex C.S sg petani
Sebab cek pun dah lama tak g shopping kat situ..
kalau kedai kat area jam besar, cek rasa masih ada lagi kot
tapi di situ tak best la, c0z tak boleh lepak2 sambil minum 
sebab di situ juz beli kek and terus balik jew..
huhuhuhuhu



tepi kedai nasi kandar pelita nie, ada jugak kedai kek fairy...
ala yang sebelum sampai jam besar tue...


nie lah hot choc hehehe....

p/s: makanan ini boleh mengemukkan anda..
jangan amalkan selalu ye


RESTORAN IKAN BAWAL
TIKAM BATU,SG PETANI,KEDAH.
Untuk pengetahuan u all, 
ayah ana suka sangat datang makan di kedai nie..
coz masakkan di kedai ini ala2 kampung sikit..
ana  pun suka sanggat dengan ulam2 yang di sediakan
huh memang sedaplah.. sedap sehingga menjilat jari..nyum2




untuk ketahui lebey lanjut pasai kedai makan ikan bawal nie
klik lah disini ye...
blog speedrider nie pun ada cerita pasal restoran ikan bawal nie jugak ^__^
jum pakat ramai2 singgah blog dia sama...




NAK TAHU KAT MANA MAKANAN YANG SEDAP2..U ALL TUNGGU YE..
BANYAK LAGI YANG ANA NAK MASUKKAN DALAM BLOG NIE..
CUMA MASA JER TAK SEMPAT..
HARAP BERSABAR YE..

Sponser :

mintak anda semua UNTUK klik KAN iklan nuffnang sy ini b0leh???? skali anda klik, anda telah MENDERMA 1sen utk SAYA.. sem0ga Allah merahmati anda...TQ
Read more: http://www.azhafizah.com/2012/03/tutorial-buat-menu-tab-comel-di-tepi.html#ixzz35UtRe5iY