Tutorial : Post Title Background





Alahaiiii stress mak duk gelebek menatang ni, tapi tak menjadi jugak!!! Yelah, sekian lama tak transformers-kan blog ni, lupa habis ilmu "macam mana cara nak letak background di post titile ".. Memandangkan dah lama tinggal bab meng-transformers-kan blog ni, cek pun duk pulun lah cari kat tutorial di blog orang Lain.. Dah macam2 blog disinggahnya, tapi tak menjadi jugak baq hang.. last2 cari cara tersendiri.. Alhamdulilah, finally jadi juga.. Yahuuuu yabeda bedu.. yang lain kalau nak try, meh la nak ajaq.. very the essay you no hahahaha  :)






1.Log in > Design >Edit HTML
2.Tekan  (F3) Search:

h3.post-title, h4 { 
Kalau dah jumpa, copy  code yang bawah ni. Dibawah code h3.post-title, h4 { 
text-align:center;
margin:.7em 0 .7em;
padding:0 0 4px;
font-size:200%;
font-weight:normal;
line-height:1.2em; 
background:url( URL BACKGROUND)
}

CONTOHNYA: 

h3.post-title, h4 { 
text-align:center;
margin:.7em 0 .7em;
padding:0 0 4px;
font-size:200%;
font-weight:normal;
line-height:1.2em; 
background:url(http://s3.amazonaws.com/spoonflower/public/design_thumbnails/0160/0578/rtriangle_knot1c_pink_shop_thumb.png)
}



Yang warna BIRU tu korang tukarlah dengan URL background yang korang nak.

1.Jangan lupa!! Preview dulu.

2.Then save template.

No comments:

Sponser :

sem0ga Allah merahmati anda...TQ

.

.