Hacker ‘Anonymous’ Ancam Serang Laman Web Kerajaan www.malaysia.gov.my

dengar jew nama Anonymous 
tiba-tiba seram sejuk jew rasa 
kalau u all nak tahu
Anonymous nie merupakan hacker (pengodam)

group nie merancang untuk
Menyerang Halaman Portal Kerajaan Malaysia...
 bunyi macam hebat jew kan, 
takpe kita tunggu dan lihat jew..berjaya atau tidak

Anonymous berkata, 
mereka akan menyerang pada pukul 7.30 malam GMT, 15/6/2011 Rabu (3.30 pagi, waktu Malaysia Khamis 16/6/2011) dengan menamakannya sebagai ‘Operasi Malaysia’. Ancaman itu diposkan dalam bentuk grafik melalui http://i.imgur.com/PTFWh.png itu, bukan palsu dan CyberSecurity telah bersiap sedia berdepan tindakan penggodam terbabit secara serius.

Ketua Pegawai Penyelidikan F-Secure Corporation, Mikko Hypponen dalam tweetnya memaklumkan mengenai ancaman pada pukul 4.42 pagi.

Setakat ini masih belum dipastikan kenapa kumpulan tersebut mensasarkan laman web malaysia untuk mereka godam.


Read more: http://yanmieonline.com/2011/06/penggodam-hacker-anonymous-ancam-serang-laman-web-kerajaan-www-malaysia-gov-my/#ixzz1PQUF2e35 
Under Creative Commons License: Attribution



cuba korang bukak laman web ni boleh tak ?



Anonymous mengancam untuk menyerang laman web kerajaan, www.malaysia.gov.my kerana kerajaan didakwa melakukan pelbagai sekatan membabitkan laman perkongsian fail termasuk Pirate Bay.
Rasanya pihak kerajaan perlu mempertimbangkan balik tentang sekatan-sekAtan membabitkan laman perkongsian fail yang telah dibuat bukan apa nanti negara kita ketinggalan…. bukan ker kita kena ikut arus kemodenaN kesian juga  pada mereka yang menggunakan file sharing dalam melakukan kerja-keja yang melibatkan file sharing ni…rasanya tak semua yang menggunakan file sharing melakukan  jenayah  hak cipta yer tak! Banyak manfaat yang kita dapat daripada file sharing ni bukan kerjanyer mendownload movie jer kerjanya…

6 comments:

Ira Nazmir said...

hye im ira..nice entry..keep it up gud job shared info yg byk org perlu alert psl niy...

alif haris said...

eh laman web tu boleh je bukak ..tade masalah .. hehe ..

btw, senanya byk file sharing yg menyalahi undang2 .. byk pirate .. alaa tp kt malaysia bknnya kuat sgt undang2 cybernye .. lain r kt amrica sne

Izyan Masri said...

ASAL LA CIK ANON SUKA SANGAT CARI GLAMER MURAHAN ? HAISH

syafiqakarim said...

dorang ni bermasalah.
tah apa yg kurang kaseh syg
sampai nak aniaya org lain.

misyamissyou said...

hm..bila fikir2 balik, kan susahkan org yg nak berurusan dgn kerajaan..hmm

Nurul Shazana said...

nilai2 murni harus ditanam pada setiap orang..jangan kerana nak tunjuk kepandaian kita, kita hampir menyusahkan semua org.. bakat @ ilmu yang kita ada tu..gunalah utk kebaikan..betul tak kawan2?

Sponser :

sem0ga Allah merahmati anda...TQ

.

.