KONTROVERSI CUBAAN MENJATUHKAN MARUAH AMALINA CHE BAKRI



Biodata Ringkas Amalina Che Bakri



Kontroversi Facebook Amalina Che Bakri,Pelajar Cemerlang SPM 2004
CUBAAN MENJATUHKAN MARUAH AMALINA !!

TAK  baik tuduh yang bukan2, nanti jadi fitnah pulak kan..
cuba kita think positif sikit.. entah2 gambar tu photoshop ke, 
takpun facebook tu, bukan fb dia. Entah2 orang yang dengki dengan dia yang buat..
siapa tahu kan??? yang tahu, cuma tuan punya badan dan ALLAH S.W.T

biasalah orang dah berjaya, mestilah ada yang dengki
dah lumrah alam, manusia ni tak dapat lari daripada sifat dengki dan iri hati..
kalau betul itu gambar dia dan dia sendiri mengaku, 
lantak dia lah ada aku kisah  !!!
dia dah besar panjang, pandai2 lah dia corak hidup dia
dia bukannya budak bodo, ngaji luaq negara k0t..
So, sapalah kita nak halang dia, tuiii dak????
tapi tak salah sebagai saudara islam,  kita doakan untuk dia..
Semoga dia berubah, insyAllah..
( ceywahh mcm budak good2 jer aku ckp ni kan kehkeh)


ini adalah 




Ana tertarik dengan post wall dari Fb syahirul.com

meh ana kongsikan bersama2 anda semua ye..


Bagi pendapat saya, hal berkaitan perubahan mendadak pelajar yg pernah dapat 17A dulu yang telah dihebohkan di FB ini tidak perlu berlarutan dengan menempek wajah dan gambar-gambarnya yang mengghairahkan itu. 

Seeloknya, doakan moga ALLAH memberi hidayah dan membawa dia keluar dari lembah hina itu kepada jalan yang penuh cahaya. Tindakan kita menghebohkan perilaku dia sebegitu rupa, adalah seperti menyebarkan aibnya. 

Mana tahu, dan siapa tahu satu hari nanti dia berubah, kembali insaf, dan mungkin menjadi Muslimah yang lebih baik daripada kita, dan LINK-LINK dan GAMBAR-GAMBAR yang telah kita sebarkan itu masih menjadi tatapan umum, ia telah jadi salah satu penyebab dosa juga bagi kita kerana membiarkan aibnya dipertontonkan dikhalayak ramai, dan kita pula tidak sempat untuk memadam atau membuangnya dari tatapan umum.

Moga ALLAH melindungi kita, dia dan mereka dari neraka. Amin..

-Hamba Allah-




P/S: YANG BAIK KITA JADIKAN CONTOH, YANG TAK BAIK TU TAK PAYAHLAH DUK IKUT... APA2 PUN BERDIRI DI ATAS KAKI SENDIRI K,LAA CUKUPLAH SAMPAI DI SINI.. NAK LAYAN LAGU SEKELIP MATA KAU BERUBAH KEJAP


2 comments:

Zakaria's daughter said...

tak mungkin tu amalina :')
its quite hard 2 believeeeee >_<

Semut Senyum said...

APAPUPN.. KITA SAMA2 MENDOAKAN DIA di negeri orang....

Sponser :

sem0ga Allah merahmati anda...TQ

.

.