Tuesday, October 4, 2011

[ARTIS] Chef Wan Mohon Maaf Tetapi Masih Pertahan Komen beliau


kalau sebelum ini ana ada tulis isu pasal kritikan-chef-wan-terhadap-majlis norman dan mamey tapi kali ini ana nak kongsi dengan anda semua pasal Chef Wan Mohon Maaf Tetapi Masih Pertahan Komen beliau ^__^
 
KUALA LUMPUR – Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan malam ini meluahkan permohonan maaf kepada pasangan Memey dan Norman Hakim jika komen beliau sebelum ini berhubung majlis resepsi mereka telah mengguris hati kedua pengantin berkenaan.
Chef Wan bagaimanapun menjelaskan, apa yang dikatakan melalui laman Facebook miliknya, Chef Wan Fan Club merupakan pengalamannya secara jujur berkaitan malam resepsi berkenaan.
“I honestly take this apportunity to appologised to Norman and Memey if apa yg i cakap terguris hati sebab abg tak niat mcm tu cuma menyampaikan pengalaman abg mlm tu secara jujur.
“Kan abg kata the decor memang cantik likewise all yg pakaian and everything to be fair tapi yg berjuta tu rupanya pearl tu semua.Infact u also cannot blame the pengantin if the sponsor nak meraikan wedding mereka….its their choice.its their wedding tapi silap besar is being Propa berjuta and wedding of the year sekali indah khabar dari rupa tu yg jadi sensasi!,” katanya.
Beliau memberitahu demikian melalui salah satu daripada kemas kini status di Wall miliknya.
Komen Chef Wan sebelum ini lebih bersifat rasa kesalnya terhadap majlis resepsi itu yang memperlihatkan Memey dan Norman seolah-olah bagaikan model di majlis mereka sendiri.
Selebriti terkenal itu berkata, meskipun majlis yang menelan belanja sebanyak RM12 juta itu berlangsung dengan jayanya namun kedua pasangan pengantin baru itu hanya berperanan sebagai peragawan dan peragawati di majlis itu.
Isu itu menjadi hangat apabila kakak Norman, Norish Zaid pula meluahkan rasa terkilan dan sedih dengan komen yang diberikan Chef Wan itu.
Norish menganggap komen-komen selebriti masakan itu sebagai keterlaluan dan pihak-pihak yang memberikan komen menyokong pandangan itu sebagai bersikap negatif dan cemburu.
Menurut Norish, mereka (dirinya dan ahli keluarga) serta pasangan tersebut dilayan dengan baik oleh pihak penaja dan Rafflesia Pearl Centre dari awal lagi memaklumkan bahawa majlis berkenaan sememangnya bertujuan untuk mempromosikan industri mutiara negara dan perkahwinan itu ke seluruh dunia.
Dalam pada itu, Chef Wan pada malam ini beberapa kali mengemas kini status Wall di Chef Wan Fan Club bagi memperjelaskan kembali kenyataan yang dibuat sebelum ini.
Jika kita membaca kenyataan itu, agak nyata semuanya ditujukan sebagai jawapan kembali kepada Norish.
Antara kandungan kemas kini itu laha Chef Wan memberitahu Norish; “This is my facebook and i have the freedom to express my thoughts on my daily life,”. (Ini adalah Facebook saya dan saya ada kebebasan untuk meluahkan pandangan berhubung kehidupan harian saya).
Untuk mengelak salah intrepretasi, maka pembaca diminta membaca sendiri semua update yang dibuat Chef Wan berhubung isu itu seperti yang Mynewshub.my himpunkan di bawah.
Wow baru terbaca tadi when one of my fan sent the link which i assume is someone blog that kata Kak Norman Hakim tu was upset by my comment on the wedding.As a celebrity ramai my fans yg nak tahu pun and minta wan cerita secara jujur.U know i cannot lie what i see plus my experiences also is pengalaman ramai press2 yg bersungut berbisik pada Wan as they were totally shocked likewise all the VIP guests at my table sampai keluar sahaja first course saya pun balik lah rumah kerana rasa mcm tertipu la pulak asyik sponsor promote barang mlm tu.
Tapi i said to myself no problem tak siapa paksa kita to stay on pun if u dont enjoy what u see mlm tu so saya balik la even a few dato at my table to pujuk Wan to stay on.For Kakak Norman to say i am jealous tu i dont think is right la because nak jealous apahal? Kau nak jahit satu badan dgn permata pun yg orang “SPONSOR ya KAK HOI” I repeat incase tak tahu apa itu SPONSOR pi buka dictionery ok.Sorry Kak my english also always very the terrible pun kena buka dictionery.Tak malu la kita sekolah dapur siang i dah surrender pun
Does not make sense i nak jealous.Baca betul2 all my comments tu ok.Jangan serang orang tak baca dan faham2 what i wrote.Bukan nak mengumpat tetapi berkongsi pengalaman secara jujur! Whats so wrong about that? Dah my fans mintak comment i cerita lah.This is my facebook and i have the freedom to express my thoughts on my daily life.Cerita Choir lagu gereja kan Wan kata itu press yg told me tetapi i dah kata i sendiri cannot sahkan as i dont know what choir church is all about.ADA FAHAM? Baca balik what i just said! Kita menyampai kan what other had voice their opinion
Bila cakap baju tu kecut mcm keluar dari Wahing machine is my reference as to how pendek depan gown tu sampai nak ..malas la sebut kan.Sendiri tengok tahu lah.I make that comment because tak habis2 Bill Bora tu pukul heboh harga RM500,000 mcm kita ni bodoh tak tahu nilai sebenarnya…propa tak habis.Silap siapa sampai kan ramai rasa meluat nak jemput kita datang orang kawin ke nak campaign barang? Baju apa yg bolih beli sebiji rumah tu?
We as guests to be honest that evening also have our right to be invited as guests to the wedding which we though betul2 lah wedding rupanya i felt used by the sponsors and the entire event by just being there.Tapi as a respect to both Pengantin which i have nothing against them both and that is why i still supported them to be there Wahai KAK NORMAN tu tolong fikir sikit i ni pun sibuk dan sakit tekak hari tu tapi datang jugak nak support pengantin tu nak jealous buat apa?
Kan i said in my comment to be fair and wise to everyone i dont blame anyone.What did i say in my comment dalam Galaxi live over TV 9 hari tu..The wedding is about the sponsor nak merai pengantin to promote their products.Sampai sanggup kata Wedding of the year yg create too high expectation to the public offcourse curious la nak tahu apa dia yg berjuta juta tu.Campaign habis2an Akhirnya semua Propa lebih.Cuba sponsor tak heboh2 pasal tajaan tu tak lah orang rasa di propa.So next time learn to be modest la.
Just to show Kak Norman to how happy all the press were covering the wedding ahad yg lalu i tercari cari jugak gambar2 dan cerita2 Wedding of the year tu tapi haram tak jumpa pun dalam paper.I saw at least 50 juru gambar easily.My opinion is not just Wan seorang tetapi ramai lah mlm tu.Dah buat silap telan sudah lah.Sampai keluar embassy ni semua dapat bilik free la ada aku kisah? Dah di taja mesti lah dapat Free…Kak Norman tolong buka dictionery cari perkataan Free tu apa?
I honestly take this apportunity to appologised to Norman and Memey if apa yg i cakap terguris hati sebab abg tak niat mcm tu cuma menyampaikan pengalaman abg mlm tu secara jujur.Kan abg kata the decor memang cantik likewise all yg pakaian and everything to be fair tapi yg berjuta tu rupanya pearl tu semua.Infact u also cannot blame the pengantin if the sponsor nak meraikan wedding mereka….its their choice.its their wedding tapi silap besar is being Propa berjuta and wedding of the year sekali indah khabar dari rupa tu yg jadi sensasi!
My 2 cents wise advice to all celebrities next time nak kawin dapat kan sponsor jika berani nak heboh2 kan wedding of the year or harga berjuta juta ni jangan terus percaya What the sponsor can deliver..look at the nature of the agreement and spell it out clearly to all the press supaya the public tak termakan cerita tu semua.Bila dah jadi mcm ni kita nak melenting apa pasal? Masa dapat cerita sponsorship kita senyum now that it was not deliver as what the public and media expect kena la jugak terima kenyataan.Indeed its a gamble la.As i always say nothing is free in life.u just got to pay a price for it!
Baca Komen Kakak Norman Agar Melayu Jangan Berfikiran Negatif, Cemburu Di Sini.


sumber:mynewshub.

No comments:

.


.

.